Ana Sayfa
Hizmetlerimiz
Biyomedikal Termal Sprey Kaplamalar

Biyomedikal Termal Sprey Kaplamalar

Plazma Sprey ile Biyomedikal Kaplamalar Üretiyoruz

Bu termal sprey yönteminde, çok yüksek sıcaklığa sahip plazmaya beslenen tozlar hızlandırılarak altlık üzerine püskürtülür. Üretilen kaplamaların yapışma mukavemeti yüksektir ve sinterlenmeye ihtiyaç duymazlar. HA kaplamalı implantlar kemik ve ortopedik implantın bütünleşimini teşvik ederek kemiğin içe büyümesini kolaylaştırır ve kemikle implant arasında yapısal bir bağlanma sağlar. HA kaplamalar artoplasti implantlarına, travma komponentlerine, dental ve spinal implantlara uygulanabilmektedir.

Plazma sprey tabancası şematik gösterimi ve üretilen HA kaplamalar



Cerrahi uygulamalarda kullanılan bazı HA kaplamalı medikal implant örnekleri (hip-joint implantı, schanz çivisi, poliaksial çivi). HA kaplamalı implantlar vücut içerisinde kemikle bütünleşmeyi sağlamaktadır.

Plazma spreyle üretilen hidroksiapatit kaplamaların bazı avantajları şunlardır: Faz yapısının kontrol edilebilmesi, mikroyapı ve kalınlığın kontrol edilebilmesi, yüksek yapışma mukavemeti, yüksek üretim hızı, düşük maliyet, yüksek cerrahi başarı oranıdır.

 

Bir implantın HA kaplanması süreci: Kaplamalar özel bir kabinde plazma sprey yöntemiyle üretilmektedir. TESLAB’ta implantların kumlanması, kaplanması, karakterizasyonu ve paketlenmesi gibi süreçler gerçekleştirilmektedir.


Hidroksiapatit Kaplama Üretiminde HVOF Yöntemini de Kullanıyoruz

Diğer termal sprey yöntemlere nazaran HVOF, 1000 m/sn'ye varan çok yüksek partikül hızlarına ve ortalama bir proses sıcaklığına sahiptir (3000 C). Yüksek hızlı oksi yakıt (HVOF) prosesi termal sprey kaplama yöntemleri arasında yer almaktadır.

Püskürtme kurutma ile proseslediğimiz nispeten küçük boyutlu hidroksiapatit tozlarından (d50: 5-10 mikron) başarılı bir şekilde HVOF yöntemiyle kaplama üretebilmekteyiz.

 


 

Laboratuvarımızda, HVOF prosesiyle üretilen yaklaşık 150 mikron kalınlığındaki HA kaplamaların SEM mikroyapı fotoğrafları. Bu kaplamalar baskın olarak hidroksiapatit fazından oluşmaktadır.


 

 



 

Etiketler :

hidroksiapatit kaplama,

hvof,

plazma,