Ana Sayfa
Hakkımızda

Kimiz Biz?

BIO-TESLAB


 

BIO-TESLAB; püskürtme kaplamalar alanında faaliyet gösteren SAÜ Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Termal Sprey Arş. ve Uyg. Laboratuvarı kompleksi (TESLAB) bünyesinden 2010 yılında filizlenen ve hala TESLAB bünyesinde araştırma faaliyetlerine devam eden bir araştırma grubudur. Dr. Fatih Erdem Baştan önderliğindeki biyomalzemeler grubumuz, ilk yıllarda termal püskürtülebilir hidroksiapatit tozu üretimi ve plazma spreyle hazırlanan hidroksiapatit kaplamalar konularında çalışmalar yürütmüştür. Günümüzde ise biyomedikal alanda çalışan tıp, diş hekimliği, biyoloji, kimya gibi disiplinlerle güçlü ortaklıklar kurarak çalışma alanımızı sürekli genişletmekteyiz. Ekibimiz özellikle partikül sentezi, proseslenmesi ve kaplamalar konusunda uzmanlaşmıştır.

 

Çalışma alanlarımız

1. Nanopartikül Sentezi
+Çöktürme ve Hidrotermal sentez yöntemleriyle çeşitli morfoloji, boyut ve por yapısına sahip partiküllerin üretilmesi

2. Püskürtme kurutma
+Presleme, termal sprey kaplama, 3D yazıcı için toz ve granüllerin hazırlanması

3. Biyomedikal Kaplamalar
+Termal sprey ve elektroforetik depozisyon (EPD) yöntemleriyle biyostabil ve biyobozunur yumuşak kaplamaların biriktirilmesi

4. Yüzey modifikasyonu
+Anodizasyon, SLA, ve atmosferik basınç plazma modifikasyon ile fonksiyonel yüzeylerin eldesi

5. İlaç Taşıyıcı Sistemler
+ Partiküllere veya implant yüzeylerine ilaç ekimi ve kontrollü salımı

Misyonumuz

Önceliği insan olan BIO-TESLAB'ın misyonu; bilgi üreten ve ürettiği bilgiyi dinamik bir şekilde paydaşlarına aktaran; tekrar edilebilir ve doğru analiz hizmeti veren; dünya standartlarına uygun kalitede ileri teknolojik biyomalzemelerin geliştirilmesine katkı sağlayan; teorik bilgisi ve uygulama becerisi yüksek mühendis yetiştiren bir arayüz laboratuvar olmaktır.

 

Vizyonumuz

BIO-TESLAB olarak vizyonumuz; biyoloji, tıp, diş hekimliği ve diğer mühendislik dallarıyla ortak ulusal ve uluslararası projeler yaparak ileri teknolojik biyomalzeme geliştirmek; yurtiçi ve yurtdışından araştırmacıları ağırlayan ve prestijli akademisyenlerle işbirliği yapan uluslarası bir biyomalzeme laboratuvarı olmak; ortak endüstriyel projelerle patentli ürün/metodoloji geliştirmek ve marka değeri yüksek girişimler başlatmaktır.

 

Modern Çalışma Ortamı

2015-2019 yılları arasında T.C. Kalkınma Bakanlığı tarafından desteklenen "İn Vivo Uygulamaları İçin Ortopedik İmplant Kaplamalarının Üretim Tesisinin Kapasite Artırımı ve Modernizasyonu" projesiyle inşaat ve cihaz altyapısını tamamlayan BIO-TESLAB; modern bir çalışma ortamına sahiptir. Laboratuvarımızda bulunan pilot ölçekli cihazlarda üretimlerimizi yapmakta ve bu ürünleri yine laboratuvarımızda bulunan sofistike cihazlarla analiz etmekteyiz.

 



BIO-TESLAB binası, Termal sprey Arş. ve Uygulama Laboratuvarının bir bölümünü oluşturmaktadır.
 

Enerjik bir ekibiz ve hızlı reaksiyon gösteriyoruz

BIO-TESLAB, endüstriyel problemlere çözüm sunma, projelendirme, biyomalzeme üretimi ve malzeme test ve analizi gibi konularda deneyim sahibidir ve hızlı geri dönüş sağlamaktadır. Ek olarak, diğer akademik disiplinlerle ortak projeler yürütmekte ve gerektiğinde lojistik destek sunmaktadır. Yurtiçi ve yurtdışındaki paydaşlarımız, BIO-TESLAB altyapısını kullanarak bilimsel ve endüstriyel çalışmalar yürütebilmektedir.

 



Bünyemizde bulunan temiz oda ile hijyenik odada implantları steril olarak paketlemekteyiz.

Nitelikli Mühendisler Yetiştiriyoruz

Seçkin Lisans ve lisansüstü öğrencilerini eğitimlerinin ilk dönemlerinde aramıza katarak, onlara hem teorik bilgi veriyor, hem de öğrendiklerini uygulama şansı veriyoruz. Bünyemizde yetişen mezunlarımız; vizyonlu, çözüm odaklı, analitik düşünebilen mühendisler olarak endüstrinin üretim, kalite kontrol ve ar-ge departmanlarında çalışmaktadır. Mezunlarımızla kontak halinde kalarak, ekibimiz arasında uzun süreli güçlü bir bağ kuruyoruz. Akademik veya endüstriyel bir pozisyon edinen mezunlarımıza ihtiyaç duydukları gerekli bilgi ve cihaz desteğini sağlıyoruz.

 



Öğrencilerimiz, ihtiyaç duydukları cihazların eğitimini aldıktan sonra kullanabilmektedir.